عدم همکاری بین بخشی در زمینه سلامت و درمان معضلی میان شبکه بهداشت و درمان شهرستان اندیکا، بیمارستان های شفا و ۲۲ بهمن مسجدسلیمان
پایگاه خبری تاراز : عدم همکاری بین بخشی در زمینه سلامت و درمان یکی از معضلاتی ست که این روزها میان شبکه بهداشت و درمان شهرستان اندیکا، بیمارستان های شفا و ۲۲ بهمن مسجدسلیمان با آن مواجه هستیم این در حالی ست که به گفته وزیر بهداشت برای حل مشکلات مرتبط با سلامت مردم، راهی جز مشارکت بین بخشی وجود ندارد.
خبرگزاری تاراز : شهرستان اندیکا به دلیل وسعت و پراکندگی جمعیت، نبود بیمارستان و پزشکان متخصص. مردم آن ناگزیرند به هنگام وقوع حوادث از جمله تصادفات جاده ای، بیماران قلبی و سکته ای، گزش ها و… جهت ادامه درمان و دسترسی به امکانات درمانی مناسب توسط فوریت های پزشکی ۱۱۵ به شهرستان مسجدسلیمان اعزام شوند. فوریت های پزشکی ۱۱۵ شهرستان اندیکا نیز با توجه به حجم بالای ماموریت ها، مسیر کوهستانی و بعد مسافت تا رسیدن به بیمارستان های شهرستان مسجدسلیمان، عدم تجهیزات پزشکی مناسب و مورد نیاز در آمبولانس ها از جمله (دستگاه شوک، ونتیلاتور، پالس اکسیمتر، لارنگوسکوپ،گلوکومتر،ست احیای کامل. و دیگر وسایل پزشکی مورد نیاز)، آمبولانس های مستهلک و فرسوده،خرابی متعدد آمبولانس ها در حین انتقال بیماران (که در بسیاری از موارد منجر به این شده که بیماران یا مادران باردار توسط ماشین شخصی به بیمارستان انتقال داده شود و یا تا رسیدن آمبولانسی دیگر زمان زیادی را معطل شوند. که این کار باعث تهدید جان بیماران اورژانسی،نارضایتی همراهان بیمار و پائین آمدن کیفیت خدمات مناسب پزشکی شده است.) با مشکلات عدیده ای حین انتقال بیماران مواجه هستند که یکی از این مشکلات عدم تحویل گرفتن بیماران و یا پاسکاری بیمار توسط دو بیمارستان شفا و ۲۲ بهمن به هم می باشد تا جایی که بعضی پزشکان و کادر درمان این دو بیمارستان با پرسنل اورژانس ۱۱۵ شهرستان اندیکا نیز درگیری های لفظی پیدا کرده و گاهاً باعث تاخیر در خروج آمبولانس از بیمارستان نیز شده اند.
جمعی از پرسنل اورژانس ۱۱۵ شهرستان اندیکا با حضور در دفتر سایت باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان در گفتگو با خبرنگار آنها ضمن اشاره به موضوع مطرح شده خواستار پیگیری و حل مشکلات خود شدند. یکی از پرسنل فوریت های پزشکی شهرستان اندیکا گفت: با توجه به ازدیاد تصادفات بین جاده ای در این شهرستان، عقرب گزیدگی های مکرر که طی سالیان گذشته منجر به فوت نیز گردید که در رسانه ها و برنامه ی تلویزیونی نیز به آن پراخته شد، اعزام زنان باردار و… همچنین کمبود امکانات پزشکی و نبود بیمارستان، روزانه مجبور هستیم اعزام های مکرر به شهرستان مسجدسلیمان داشته باشیم و طبق قانون برای حفظ جان بیماران باید آن ها را به نزدیک ترین بیمارستان برسانیم تا زمان طلایی برای درمان بیماران از بین نرود که متاسفانه بارها در هنگام ورود به دو بیمارستان شفا و ۲۲ بهمن در حالی که حفظ جان بیمار بدحال و اورژانسی و در صورت نیاز انجام عملیات احیائ سریع و به موقع (CPR) که در اولویت کاری همه کسانی ست که برای جان بیماران تلاش می کنند با جملاتی همچون ما امکانات مناسب نداریم، خودتان بیمار را به بیمارستان ۲۲ بهمن انتقال دهید و… روبرو می شویم و بعد از اتلاف وقت جالب اینجاست در بدو ورود به بیمارستان ۲۲ بهمن نیز با این سئوال که چرا بیمار را به بیمارستان شفا نبردید، مگر آن بیمارستان به شما نزدیک تر نبود؟و… روبرو می شویم و متاسفانه این اتفاق همچنان در حال تکرار است که در نهایت یا بیمار را تحویل نمی گیرند و یا اگر هم تحویل بگیرند این اتفاق با تاخیر صورت می گیرد!…
به گزارش پایگاه خبری تاراز با توجه به نامه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی با موضوعیت دستورالعمل تحویل بیمار از نیروهای فوریت های پزشکی که در بند ۳ همین دستورالعمل آمده است: فرآیند تحویل بیمار به سرعت و بدون فوت وقت انجام شده و از معطل نمودن آمبولانس به هر دلیل اجتناب گردد… حال این سوال مطرح است چرا علیرغم تکرار این مسئله، تاکنون راهکاری در این رابطه اندیشیده نشده است؟ و کسی تاکنون پیگیر این مسئله که با جان بیماران ارتباط مستقیم دارد،نمی شود؟! چرا تاکنون جلسه ای برای هماهنگی و رفع این معضل توسط مسئولان شبکه بهداشت و درمان و فوریت های پزشکی ۱۱۵ اندیکا، بیمارستان شفا و بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان برگزار نشده است؟! و اگر چنین هماهنگی هایی در گذشته صورت گرفته است چرا امروز اجرا نمی شود؟!…
همچنین این پرسنل خواهان ورود مسئولان مربوطه و ارشد هر دو شهرستان و نشستی با حضور آن ها برای حل مشکل مطروحه شده اند.
منبع؛ باشگاه روزنامه نگاران مسجدسلیمان
- ۹۷/۰۹/۱۳